Het vinden van een goede web designer

finding-a-good-web-designerTegenwoordig zijn er veel mensen die aan web design doen. Het wordt dus steeds moeilijker om een goede web designer te vinden. Hoe weet je nou als iemand goed is? De goede designers hebben een uitgebreide portfolio en begrijpen het doel van jou project. Ook zullen ze je niet overvragen. In de volgende suggesties zijn er richtlijnen en adviezen gegeven over hoe je de goede kunt vinden tussen de minder goede web ontwikkelaars.

Formuleer je wensen

Alvorens op zoek te gaan naar iemand om je website te ontwikkelen is het belangrijk om voor jezelf na te gaan wat je precies wil. Maak een lijst van websites die je bewondert en vraag jezelf af waarom je ze zo leuk vind. Bekijk websites die esthetisch voldoen aan jouw eisen en andere die je bevallen vanwege de bruikbaarheid en functionaliteit.

Portfolio

Vraag als je zijn portfolio mag bekijken, zodat je eerdere projecten kunt bekijken. Zo kun je makkelijk bepalen als wat hij doet jou bevalt en overeenkomt met wat jij wilt. Als je nog niet precies weet wat jij wilt kun je ook geïnspireerd raken door het bekijken van creaties. Dit wordt door velen ervaren als een leuke manier om kennis te maken met de designer.

Referenties

Het is verstandig om te vragen naar referenties en te informeren naar hun ervaring. Probeer te achterhalen wie de ontwikkelaars zijn van de websites die je hebt bezocht en vraag naar referenties uit het verleden. Vraag ook binnen uw netwerk naar ervaringen met web designers en advies.

Levertijd

Vraag als de designer het project kan completeren in de afgesproken tijd. Voordat het werk wordt gegund, moet de belangrijke vraag gesteld worden; ‘Kunt u dit project voltooien op de aangegeven datum?’. Het komt vaak voor dat designers deadlines niet halen. Een goede designer zal aangeven als een datum haalbaar is en ook hoe lang een project zal duren.