Huidige webdesign trends

current-web-design-trendsNet zoals bij vele soortgelijke branches verandert alles in de wereld van webdesign razendsnel. Zo kan iets wat momenteel nog erg populair is van de ene op de andere dag ineens een stuk minder geliefd zijn. Goede web designs zijn echter overal te vinden, bijvoorbeeld op http://www.ace-ten.com/nl/ wat een online casino is. In allerlei andere soorten web pagina´s geldt dit al net zoveel. Hieronder worden een aantal trends omschreven die momenteel hot zijn in het web design. Ondanks dat ze snel en steeds aan verandering onderhevig zijn, geeft dit wel een goed beeld van hoe er momenteel te werk gegaan wordt.

Steeds meer mobiel

Het gebruik van mobiele pagina´s heeft het gebruik van de gewone desktoppagina inmiddels ruim voorbij gestreefd. Dit is logisch, aangezien het overgrote deel van de bezoekers van websites nu een mobiel apparaat gebruikt. Hierdoor is het uitermate belangrijk dat sites hierop zijn afgestemd. Hier wordt dus steeds meer aandacht aan besteed en dit is op de meeste sites goed terug te zien.

Veel beweging

Daar waar het eerst een beetje gewoon was dat alles als het ware stilstond, gaat er op de meeste websites weer steeds meer bewegen. Dit gaat dan vooral om kleine stukjes of kadertjes, wanneer iemand er bijvoorbeeld naartoe navigeert. Hiermee wordt vooral gepoogd websites duidelijke te maken zodat bezoekers weten wanneer ze van de ene naar de andere pagina navigeren.

Alternatieve kleuren

Was het eerst vrij gebruikelijk felle en opvallende kleuren te gebruiken, maken deze nu steeds meer plaats voor vagere, wat meer onduidelijke kleuren.

1 Foto

Vaak wordt er bij binnenkomst op een site meerdere foto´s getoond om een beeld te geven van waar deze precies over gaat. Nu lijkt het meer de kant op te gaan dat dit op een grote afbeelding gebeurd. Dit fenomeen wordt steeds meer gezien ondanks dat het misschien moeilijk is alles in een afbeelding te zeggen.