Vaardigheden die elke webdesigner moet hebben

skills-required-of-every-web-designerEen webdesigner weet hoe hij ruimte en indeling maximaal moet benutten en blijft op de hoogte van de laatste trends. Echter, bevat web design talloze andere vaardigheden, van marketing tot het ontwikkelen van zoekmachines. Ontwerpers moeten geregeld hun vaardigheden verbeteren om te kunnen participeren in de steeds veranderende webdesign wereld. Hier zijn enkele vaardigheden die ontwerpers hiertoe in staat stellen.

webhosting kennis

Webhosting speelt een belangrijke rol als het gaat om de prestatie van uw website. Vandaar dat het belangrijk is dat uw ontwerper er competent in is. Niet alle web-hosts zijn identiek, dus wat werkt op een bepaalde website hoeft niet te werken op een andere. Een ontwerper die deze kennis heeft zal betere websites ontwerpen en adviezen uitbrengen aan klanten.

Websites optimaliseren voor zoekmachines

Het optimaliseren van een website voor zoekmachines is een kunde op zich. Het beheersen van de grondbeginselen zal veel waarde toevoegen aan het werk van de ontwerper. Een simpel voorbeeld hiervan is het gebruiken van zoekwoorden in de titel en overige inhoud.

Branding

Vaak wordt van ontwerpers gevraagd dat zij websites ontwerpen die klanten meer bekendheid zullen opleveren. In zulke gevallen is het belangrijk dat de boodschap naar de klant toe duidelijk is en de ontwerper weet hoe hij die moet verwoorden. Goede ontwerpers kunnen dit al doen in de koppen en titels. Ze weten hoe ze aandacht moeten trekken en bezoekers moeten overhalen om in actie te komen. Het schrijven van goede teksten kan gezien worden als een uitbreiding van webdesign.

Fotograferen

Een van de grootste problemen van elke ontwerper is het vinden van royalty-vrije afbeeldingen. De meeste gratis beelden zijn niet geschikt en de goede zijn erg duur. Ontwerpers kunnen zichzelf heel veel tijd en zoektochten besparen door zelf vaardigheden op te doen in fotografie. Het is makkelijker om aan een fotocamera te komen dan steeds te zoeken naar royalty-vrije beelden.