Webdesign misvattingen

developing-a-website-is-freeVoor veel mensen die geen ervaring hebben in het bouwen van een website is het opzetten van een website een hele mysterie. Om zulke mensen te helpen met het ontwikkelen van een beter begrip zal dit artikel enkele misvattingen bespreken over webdesign.

Een website ontwikkelen is gratis

Deze stelling is niet helemaal verkeerd, maar wel misleidend. De meeste gratis websites hebben slechts de basis en meest beperkte functies. Om een website bruikbaar te maken voor bezoekers en het beste eruit te halen zul jij je zeker moeten aanmelden en betalen voor betere functies en upgrades. De meeste gratis websites worden ontwikkeld als tools om design en invoegtoepassingen te verkopen.

Flash websites zijn beter

De meeste ontwerpers zullen het niet eens zijn met deze stelling. Hoewel flash nuttig is voor bepaalde websites, met filmsystemen, zijn er een aantal redenen waarom ze worden afgeraden. Je kunt ze niet openen op iPads en ze kunnen niet gelezen worden door Google. Zo een website zal dus minder bekeken worden.

Elke website werkt perfect op mobiele apparaten

Afhangend van hoe de website is ontworpen en gepubliceerd, kan deze stelling juist of onjuist zijn. Voor het bouwen van een website die responsief en mobiel vriendelijk is, moet je een designer inhuren die in staat is om zo een website te bouwen. Als het gaat om mobiele bruikbaarheid, dan zijn er twee mogelijk; je kunt een aparte mobiele website laten bouwen of kun je extra aandacht laten besteden aan de responsiviteit van de website zodat het anders wordt weergegeven aan de hand van het apparaat waarop het bekeken wordt.

De klus eindigt als de website af is

Veel mensen denken dat een website automatisch veel bezoekers zal krijgen nadat het is gepubliceerd. Echter, moeten websites regelmatig bijgewerkt worden om in overeenstemming te zijn met de veranderingen, die steeds plaatsvinden op het internet. Verder moeten websites onderhouden worden zodat ze goed kunnen blijven functioneren.