Webdesign overwegingen

web-design-considerationsEr zijn twee manieren om een website te ontwerpen. Je kunt het zelf waarbij je eerst moet onderzoeken wat waar moet en hoe het eruit moet zien. Of je kan iemand inhuren om het voor je te doen, die met je zal overleggen om zeker van te zijn dat de website voldoet aan jouw wensen. Als je er nu voor kiest om het zelf te doen of besluit om iemand in te huren, ongeacht de keus, is het belangrijk om de volgende overwegingen in acht nemen.

Gebruikservaring

De ervaring die jouw klanten opdoen op je website is van eminent belang. Afhangend van het doel van de website kan gezegd worden dat het dient als een online ambassadeur. Daarom. moet het u goed vertegenwoordigen. De focus moet zijn op de bezoekers en niet op de eigenaar van de website. Klanten moeten de website begrijpen en makkelijk kunnen navigeren.

Denk aan de personas

Ga na wat je met de website wil gaan bereiken. Gaat het om het verkrijgen van meer bekendheid of het promoten van de diensten? Uiteindelijk is het doel van een bedrijf om een product of dienst te verkopen. Om dat te kunnen moeten de klanten weten wie je bent en wat je te bieden hebt.

Gebruiksvriendelijkheid

Zorg ervoor dat er op de website duidelijke instructies over hoe de klanten je kunnen contacten. Waarom zouden ze anders je website moeten bezoeken als die ze niet aangeeft hoe ze met je in contact moeten treden. Om je product of dienst te kunnen verkopen is het belangrijk dat je e-mailadres, telefoonnummer en adres makkelijk te vinden zijn.

Amuseer bezoekers

Voeg een leuke of nuttige wow-factor toe aan je website in de vorm van interactieve screenshots of video’s. Maak op een unieke bekend wie je bent en wat voor klantenservice er geboden wordt.